Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekUvažujete o tom, stát se rybářem a současně si prodloužit život?

A nevíte jak do toho? Nezoufejte. Právě jste se dostal(a) na správné místo kde si můžete splnit svůj sen. Naše organizace je otevřena všem žadatelům o členství. Nemůžeme vyhovět ale těm, kteří byli v minulosti vyloučeni z řad Českého rybářského svazu (dále ČRS) pro závažné porušení rybářských předpisů. 

Nejdříve si vytiskněte přihlášku za člena ČRS.  Tiskopis vyplňte, podepište a pošlete společně  s průkazkovou fotografií poštou na adresu naši organizace. 

Protože ale nový člen musí před vydáním státního rybářského lístku  prokázat nějaké ty znalosti, doporučuji abyste si sehnal(a)  a nastudoval (a) odbornou literaturu, zejména Stanovy, Jednací řád a tzv. Rybářský řád. Je nutné abyste si někde rovněž zapůjčil(a) atlas našich ryb a naučil(a) se je rozpoznávat. Ti, kteří se do atlasu ryb pohrouží poprvé budou mile, možná i nemile překvapeni, kolik druhů ryb se v našich revírech vyskytuje.

Poté co obdržíme řádně vyplněnou přihlášku , zašleme vám zpět pozvánku na vstupní školení nových členů a společně s pozvánkou obdržíte složenku na zaplacení zápisného  členského příspěvku . Žadatelé o členství, kterým je v roce podání přihlášky méně jak 18 let, jsou od zápisného osvobozeni. Složenku je potřeba zaplatit a u školení předložit potvrzení o zaplacení složenky (ústřižek složenky, případně výpis z účtu). Složenku je možno uhradit i v hotovosti na vstupním školení. Na konci vstupního školení budete absolvovat přezkoušení z rybářských znalostí , které se skládá ze dvou částí - z písemného testu a poznávačky ryb.

Po školení a přezkoušení vám předáme osvědčení o úspěšném složení znalostí a členskou legitimaci.

A nyní to nejdůležitější - s osvědčením je nutné se dostavit na obecní-městský úřad s rozšířenou působností, kde si po předložení osvědčení zakoupíte státní rybářský lístek (jednoletý, tříletý, desetiletý). Se státním  rybářským lístkem a členskou legitimací si potom můžete v některé rybářské organizaci zakoupíte povolenku k rybolovu. A pokud již vlastníte rybářské nádobíčko, tak  už jen zbývá: hurá na ně......

    ...... a jak je to s tím prodloužením života? ....... No přece čas strávený na rybách se do života nepočítá......

Takže Petrův zdar.